Всі матеріали кримінальної справи про вбивство народного депутата Євгена Щербаня у повному обсязі, згідно з вимогами нового КПК (ст.290), слідство зможе надати стороні захисту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко тільки після закінчення слідства.

Про це повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України з посиланням на начальника Головного управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ Андрія Курися.

«На сьогоднішній день, коли слідство у справі про вбивство Щербаня триває, а сама Тимошенко ще не давала свідчень, органи слідства, у відповідності зі ст.221 КПК України, надають для ознайомлення адвокатам тільки ті матеріали вказаної кримінальної справи, які не можуть зашкодити слідству. У зв'язку з тим, що підозрювана Тимошенко дала згоду на проведення з нею слідчих дій, проте ще не визначилася з тим, коли вона це буде робити, і з метою недопущення порушення її права на захист, слідство чекає», - сказав він.

За його словами, коли слідчі допитають Тимошенко і оголосять про закінчення слідства, стороні захисту будуть надані всі без винятку матеріали справи.

Крім того, Курись повідомив, що сьогодні в залі Апеляційного суду м.Києва має бути допитаний один зі свідків у справі Щербаня. У цьому допиті Тимошенко має право брати участь.

«Їй запропонували через відеоконференцію взяти участь у допиті свідка. Про таке рішення суду вона вранці була поінформована. Однак Тимошенко відмовилася ставити запитання свідкові і попросила перенести це засідання, посилаючись на необхідність спілкування з адвокатами. Як ви знаєте, суд прийняв рішення про перенесення допиту свідка на завтра. Я підкреслюю, що суд повинен допитати свідка з її участю, а не його самого», - додав Курись.

Начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ також зазначив, що, на думку слідства, підозрювана свідомо затягує процес проведення будь-яких слідчих дій, посилаючись на різні причини. «Це свідома спекуляція і тяганина. Однак ми очікуємо. Адже якщо підсудної є що сказати у справі, то слідство зобов'язане забезпечити їй таку можливість», - зазначив Курись.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228