Ліванська прокуратура видала ордер на арешт глави сирійської спецслужби, бригадного генерала Алі Мамлюка, передає Associated Press з посиланням на джерело у ліванських судових органах. Його звинувачують у причетності до підготовки терактів на території Лівану.

Ці звинувачення були висунуті відносно генерала заочно ще влітку 2012 року. Також Ліван видав ордер на арешт сирійського полковника по імені Аднан.

За даними ЗМІ, Алі Мамлюк і полковник Аднан є фігурантами тієї ж справи, що й колишній міністр інформації Лівану Мішель Самах. Він перебуває під арештом з серпня 2012 року і вже дав свідчення.

Ліванські власті стверджують, що всі вони входили у групу, яка планувала кілька терористичних актів на замовлення Сирії. Таким чином, Дамаск хотів дестабілізувати обстановку у сусідній країні і відвернути увагу від своєї громадянської війни, пише «Lenta.ru».

Генерал Алі Мамлюк очолив Бюро національної безпеки у липні 2012 року. Він змінив на цій посаді Хішама Іхтіяра, вбитого внаслідок теракту у Дамаску. Мамлюк фактично є керівником усіх служб безпеки країни і звітує про їхню діяльність тільки перед президентом Башаром Асадом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236