На сьогоднішній день Укрдержреєстр продовжує реєструвати документи в звичайному режимі. Про це повідомив сьогодні, спілкуючись з журналістами, міністр юстиції Олександр Лавринович, передає кореспондент ForUm'у.

«Можу вам сказати з упевненістю, що реформа, яка відбувається сьогодні, є надзвичайно важливою як для держави в цілому, для її економічного розвитку, так і для кожного громадянина, оскільки створює спрощені умови для кожного.

У нас тепер в кілька разів більше державних реєстраторів, вони знаходяться по всій території країни і скрізь можна отримати цю послугу (реєстрація майнових прав - Ред.), в одному місці, без необхідності ходити по різних установах і кабінетах», - зазначив він.

Також Лавринович підкреслив, що не знає нотаріусів, які б боялися брати на себе відповідальність і вносити до реєстру документи, що підтверджують право на житло.

«Я проводжу щоденний моніторинг. Жодного такого випадку в Україні немає. Є випадки відмов у реєстрації, але для цього є підстави», - підкреслив він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров подав заяву на звільнення з посади голови Державної реєстраційної служби України Леоніда Єфіменка.

Як раніше повідомляв ForUm, нова система почала працювати з 1 січня 2013 року. Серед її переваг - скорочення кількості інстанцій і перелік документів, які включені в процес реєстрації, а також створення Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно.

На сьогодні працюють 583 територіальні відділення Державної реєстраційної служби. Послуги на реєстрацію прав на нерухоме майно надають також 6835 нотаріусів, які підключені до Державного реєстру прав.

Анастасія Піка,

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324