Провідні політичні сили Єгипту домовилися покласти край заворушенням, що знову охопила країну в останні кілька днів. Як заявив лідер партії «Завтра революція» Айман Нур, спільний документ під назвою «Відмова від насильства» був підписаний сьогодні на зустрічі, скликаній за ініціативою імама найбільшого в світі ісламського університету Аль-Азхар шейха Ахмеда ат-Тейіба.

У нараді взяли участь лідери провідного опозиційного Фронту Національного порятунку, «Братів-мусульман», салафітів (найбільш консервативна течія в ісламі), представники революційної молоді і церков Єгипту, передає «ІТАР-ТАРС».

«Наша батьківщина переживає вкрай складний період, і ми повинні прагнути до національного діалогу за участю всіх верств суспільства без виключення, який є єдиним шляхом для врегулювання суперечок і розбіжностей, - заявив присутнім ат-Тейіб. - Політична робота не повинна мати нічого спільного з насильством і вандалізмом, а відродження нашої нації та добробут кожної людини повинні залежати від поваги до закону. Діалог - це гарантія від монополізації влади, яка призводить до тиранії».

Безлади не стихають по всьому Єгипту з п'ятниці минулого тижня, коли країна відзначала другу річницю «революції 25 січня», що призвела до повалення екс-президента Хосні Мубарака. Майже за тиждень в сутичках загинули близько 60 людей і сотні постраждали. У деяких найбільш неспокійних містах за указом глави держави Мухаммеда Мурсі був введений режим НС і комендантська година.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр оборони Єгипту генерал-полковник Абдель Фаттах аль-Сісі 29 січня виступив з офіційною заявою, в якій попередив про можливий розвал країни в разі продовження поточної політичної кризи.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221