Торік Міністерство аграрної політики і продовольства остаточно налагодило ефективний зворотний зв'язок з головами сільських і селищних рад. Про це заявив голова Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Микола Фурсенко, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Потрібно зазначити, що співпраця з Міністерством аграрної політики дала позитивні результати. Ми дійсно відчули, що держава цікавиться сільськими територіями і сільськими громадами. Таким чином, нам вдалося оживити роботу в селах. Люди повірили в те, що можна поступово розвивати сільські території», - підкреслив Фурсенко.

Він також поінформував, що торік асоціація провела загальноукраїнські збори, обговоривши реалізацію реформ в аграрній галузі України. А завдяки посиленню співпраці з Мінагрополітики, голови сільських і селищних рад оперативно отримуватимуть інформацію з актуальних питань державної політики в сільському господарстві. Крім того, інформування громадськості через ЗМІ про реформи в аграрному секторі, зокрема, ініціативи «Рідне село», приверне спільноту до їх безпосередньої реалізації.

«Ми переконані, що після того, як була успішно презентована і пройшла громадське обговорення ініціатива Миколи Присяжнюка «Рідне село», дійсно знайдено той правильний шлях, яким потрібно йти далі. Сподіваємося, що у 2013 ми будемо робити подальші кроки і посилимо співпрацю з метою відродження українського села», - зазначив Фурсенко.

Нагадаємо, що Мінагрополітики проводить навчання сільських і селищних рад для інформування про державну політику в галузі сільського господарства. Крім того, для визначення ефективного механізму подальшого розвитку села Мінагрополітики у грудні 2012 року здійснювало опитування голів сільських і селищних рад України, результати якого зараз опрацьовуються.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204