Найбільшими споживачами бюджетного відшкодування ПДВ стали підприємства металургійної галузі - у 2012 році вони отримали 18,4 млрд грн, що складає більше 40% загальних виплат. Про це ForUm'у повідомили в прес-службі Міністерства доходів і зборів України.

Крім того, майже по 4 млрд грн сплачено представникам галузі машинобудування і аграріям-зернотрейдерам. Також значні суми отримали виробники мінеральних добрив (1,5 млрд грн) і підприємства торгівлі (2,1 млрд грн).

При цьому за минулий рік питома вага виплат, здійснених в автоматичному режимі, зросла з 37% до 50%.

«Найбільше зростання «автомата» досягнуто в сільському господарстві - зернотрейдерам таким чином виплачено в п'ять разів більше, ніж у 2011 році. Удвічі зріс цей показник у торгівлі, майже в півтора рази - в машинобудуванні. Підприємства металургійної галузі отримали в автоматичному режимі на третину більше в порівнянні з позаминулим роком», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в цілому у 2012 році держава оплатила українським підприємствам 46 млрд грн відшкодування ПДВ, що перевищує заявлені платниками обсяги (43,3 млрд грн). Перевищення фактичних виплат над заявленими відбулося в результаті погашення старих боргів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184