Влада Колумбії запропонувала разом з марихуаною і кокаїном легалізувати синтетичні наркотики - екстазі та метамфетаміни, повідомляє 29 січня RCN La Radio з посиланням на заяву міністра юстиції Рут Стеллу Корреа.

Відповідну пропозицію буде направлено в конгрес у березні 2013 року.

Рут Стелла Корреа звернула увагу на те, що раніше конституційний суд Колумбії вже висловився проти кримінального переслідування людей, що зберігають малі дози кокаїну і марихуани.

Наразі, зазначає «BBC», ці наркотики формально заборонені, проте за їх використання в особистих цілях колумбійців не карають.

Новий закон, вважають в колумбійському уряді, допоможе взяти під контроль наркотрафік в країні. Розробкою документа займуться експерти і вчені, у тому числі колишній президент країни Сесар Гавірія.

На підтримку ідеї легалізації низки наркотиків висловився сенатор Рой Баррерас, представник Зеленої партії. Він заявив, що в Колумбії є проблеми з «легкими наркотиками - марихуаною і кокаїном». «Наркотрафік повністю залежить від кокаїну, і його декриміналізація по всьому світу покінчила б із цим бізнесом», - заявив він в ефірі Radio Caracol. При цьому він зауважив, що не можна ставити в один ряд марихуану й екстазі, пише «Lenta.ru».

На думку Баррераса, пропозиція дозволити вживання наркотиків не буде схвалена конгресом.

Тривалий час Колумбія вважалася найбільшим у світі постачальником кокаїну, проте потім поступилася місцем Перу (втім, низка джерел продовжує вважати першою Колумбію). У лютому 2011 року про можливість легалізації наркотиків говорив президент Колумбії Хуан Мануель Сантос.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214