30 січня 2013 року у Миколаєві за ініціативи Всеукраїнського громадського руху «Український вибір» розпочав роботу круглий стіл на тему «Проблеми та перспективи відновлення і розвитку економічної інтеграції суднобудівних комплексів України і країн Митного союзу».

У засіданні беруть участь доктор юридичних наук, професор, ініціатор Всеукраїнського громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук; перший віце-президент Асоціації суднобудівників України «Укрсудпром» Віктор Лисицький; представник Об'єднаної суднобудівної корпорації Олександр Сажнов; заступник начальника Департаменту суднобудування Мінпромторгу РФ Олександр Давидов; представники Асоціації судновласників РФ; начальник департаменту розвитку інтеграції Євразійської економічної комісії Віктор Спаський; керівники суднобудівних і судноремонтних заводів, конструкторських бюро, підприємств, що виробляють обладнання та комплектуючі; представники наукових установ, викладачі вузів і представники громадських організацій регіону.

Ініціатор Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук зазначив, що на засідання круглого столу були запрошені також фахівці із сусідньої Херсонської області. Тому що ці два регіони тісно пов'язані між собою і економічно, і стратегічно. У тому числі ідеєю, яку сьогодні висуває Рух «Український вибір», - це приєднання України до Митного союзу.

«Росія для нас історично є найбільшим замовником кораблів, суден і устаткування. А ємність російського ринку дозволяє сьогодні завантажити українських корабелів, причому на взаємовигідних умовах, - зазначив Віктор Медведчук. - Галузь, яка має славні традиції на території України, опинилася у тяжкому становищі. Сьогодні тут зібралися фахівці, які можуть не тільки на науковому, але й на практичному рівні допомогти вирішити проблеми, що накопичилися в українській суднобудівній галузі».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269