Узбекистан до кінця травня 2013 року може приєднатися до зони вільної торгівлі СНД, договір про створення якої 18 жовтня 2011 року підписали кілька країн колишнього СРСР, у тому числі й Україна.

Про це 29 січня повідомив журналістам директор Першого департаменту країн СНД МЗС Росії Михайло Євдокимов перед початком консультацій між МЗСами у Виконкомі СНД.

«На 31 травня у Мінську заплановано засідання Ради глав урядів СНД. Можливо, до цього часу завершиться процес приєднання Узбекистану до зони вільної торгівлі СНД», - сказав Євдокимов.

Він також зазначив, що не виключено, що до середини 2013 року всі країни, які підписали Договір про зону вільної торгівлі, його ратифікують.

«Киргизстан і Таджикистан ще не ратифікували договір, але процедура у стадії завершення. Цей договір вигідний усім країнам, тому що з урахуванням ситуації у світі взаємна торгівля збільшується. Це означає, що збільшуються податки, є більше коштів, щоб платити пенсії. Це вигідно всім країнам СНД і нашим громадянам», - підкреслив Євдокимов.

На консультаціях між МЗС у Виконкомі СНД 29-30 січня обговорюються питання, що стосуються співпраці країн-учасниць Співдружності, набуття чинності Договору про зону вільної торгівлі, святкування 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, передає «УНІАН».

Учасники консультацій планують також розглянути хід підготовки до засідання Ради міністрів закордонних справ СНД, яке відбудеться 5 квітня у Ташкенті, погодити проект плану багаторівневих консультацій між МЗСами у Співдружності на 2013 рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234