У 2013 році кількість звернень до Консультаційного центру Міністерства аграрної політики та продовольства зросла на 20% у порівнянні зі звітним періодом минулого року. Головні питання, які цікавлять жителів села, - механізм створення кооперативу, умови отримання державної підтримки, дотації одноосібним господарствам, допомога за збереження та утримання молодняка ​​ВРХ. Про це сьогодні повідомила керівник колл-центру Мінагрополітики Анастасія Носова.

«Зараз селяни реагують дуже швидко на нововведення Мінагрополітики і реформи в сільському господарстві, адже ця інформація широко висвітлюється в засобах масової інформації. Тому після нового року кількість звернень зросла на 20%. Найбільше таких звернень надійшло від селян - 91,9%», - запевнила Носова.

Також, за словами керівника Консультаційного центру, пожвавився інтерес громадян до програм державної підтримки сільського господарства та реалізації ініціативи міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка «Рідне село». Зокрема, найбільше запитань надійшло з приводу створення сільськогосподарських виробничих і обслуговуючих кооперативів, дотації одноосібним господарствам, державної допомоги за збереження та утримання молодняка ​​ВРХ. Також громадяни цікавилися земельними питаннями. На всі питання дані фахові відповіді, а найбільш складні та проблемні питання спрямовані керівництву профільного міністерства та центральних органів державної влади, що входять в структуру Мінагрополітики.

«Найбільше звернень надійшло з Тернопільської - 13,14%, Донецької - 8,54%, Запорізької - 6,57% та Івано-Франківської областей - 6,24%. Консультаційний центр став дієвим інструментом взаємодії жителів сільських територій і влади, дозволяє донести нововведення, що виникли під час реформування сектора, до кожної зацікавленої особи. Фахівці колл-центру обробили кожне звернення. При цьому, постійному зростанню кількості звернень сприяє також те, що контактний номер центру 0 800 50 24 10 є безкоштовним зі стаціонарних телефонів України », - додала Носова.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257