Кабінет Міністрів створив 27 територіальних органів Державної служби надзвичайних ситуацій, повідомляє прес-служба Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Створити як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної служби з надзвичайних ситуацій за переліком згідно з додатком, реорганізувавши шляхом злиття територіальні органи Міністерства надзвичайних ситуацій і Державної інспекції техногенної безпеки в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі», - сказано в постанові уряду №33 від 21 січня.

Крім того, Кабмін встановив, що територіальні органи Міністерства надзвичайних ситуацій і Державної інспекції техногенної безпеки, які реорганізуються, продовжують виконувати свої повноваження до їх передачі територіальним органам Державної служби з надзвичайних ситуацій.

При цьому створені територіальні органи є наступниками прав і обов'язків територіальних органів, які реорганізуються.

Нагадаємо, 24 грудня 2012 року Президент України Віктор Янукович підписав Указ 726/2012 про реорганізацію Міністерства надзвичайних ситуацій та Державної інспекції техногенної безпеки України у Державну службу України з питань надзвичайних ситуацій, як центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра оборони України.

Міністр оборони України Павло Лебедєв заявив, що протягом місяця планується завершити входження в структуру оборонного відомства Державної служби України з надзвичайних ситуацій.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295