Президент Бразилії Ділма Руссефф оголосила триденну жалобу за 245 загиблими внаслідок пожежі у нічному клубі Kiss у місті Санта-Марія, передає Associated Press.

Дізнавшись про трагедію, президент прийняла рішення перервати свою участь у саміті Євросоюзу і держав Південної Америки у столиці Чилі та повернутися на батьківщину.

Бразильські ЗМІ додають, що на рівні штату траур триватиме тиждень, а у Санта-Марії - місяць. По всій країні скасовано багато розважальних заходів, зокрема, чергові матчі футбольного чемпіонату.

В даний час у лікарнях перебувають 117 потерпілих. Лікарі повідомляють, що більшість загинули від токсичних газів, а не від відкритого полум'я. Приблизно 90% смертей також було викликано задухою. Поки вдалося встановити особи 185 загиблих. У ніч трагедії у нічному клубі Kiss, за даними організаторів, могло перебувати понад 1,5 тис. осіб (у ніч пожежі у клубі відбувався концерт). Відомо, що більшість загиблих - 20-річні юнаки та дівчата, а також кілька дітей і підлітків, передає «ИТАР-ТАСС».

Як повідомляв ForUm, понад дві тисячі людей перебували у нічному клубі у момент його займання у бразильському місті Санта-Марія у центральній частині штату Ріо-Гранді-ду-Сул.

Трагедія трапилася вчора після того, як на сцені, де виступала місцева рок-група, запалили піротехнічний виріб. Від іскор зайнялася звукоізоляція на стелі. У заповненому людьми приміщенні почалася паніка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214