Влада КНДР заявила, що її наміри провести треті числом ядерні випробування продиктовані «вимогою народу», повідомляє Agence France-Presse з посиланням на офіційний друкований орган Північної Кореї - газету Нодон Сімун.

Головна загроза безпеці на Корейському півострові виходить від ворожої політики «сил зла», які очолюють США з їхнім потужним ядерним арсеналом, пише Нодон Сімун.

Нагадаємо, 24 січня Державний комітет оборони КНДР заявив, що Північна Корея буде продовжувати запуски супутників і проводити ядерні випробування. У заяві підкреслюється, що ці дії спрямовані проти США.

23 січня Пхеньян заявив, що продовжить розробку ядерної зброї і має намір регулярно проводити випробувальні запуски ракет та супутників у відповідь на прийняту у вівторок РБ ООН резолюцію, яка засудила запуск Північною Кореєю супутника у грудні 2012 р. та розширила санкції проти неї, пише «Lenta.ru».

Нова резолюція РБ ООН стала результатом тривалих переговорів між США і Китаєм. Раніше повідомлялося, що Китай виступав проти резолюції РБ ООН, пропонуючи обмежитися заявою голови Ради Безпеки, тобто більш «м'якою» формою осуду, як це мало місце після невдалого північнокорейського ракетного пуску у квітні 2012 року. При цьому Китай мотивував свою позицію тим, що у відповідь на жорсткі заходи КНДР може піти на чергове ядерне випробування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214