Вчора Львівський державний університет безпеки життєдіяльності Держслужби з надзвичайних ситуацій відвідали держсекретар у справах співробітництва у цілях розвитку і східної проблематики МЗС Республіки Польща Катажина Пелчинська-Наленч і генеральний консул Польщі у Львові Ярослав Дрозд, повідомили у прес-службі КМУ.

Під час зустрічі з ректором університету Михайлом Козяром обговорювалися питання співпраці між Україною та Польщею у сфері цивільного захисту у 2013 році, а також були підбиті підсумки реалізації міжнародного співробітництва у рамках масштабного проекту «Польська допомога».

У 2012 році Львівський державний університет безпеки життєдіяльності реалізував 6 міжнародних проектів у галузі безпеки людини. Вони передбачають інтеграцію української системи цивільного захисту у загальноєвропейський механізм забезпечення безпеки людини, адаптацію українських фахівців до роботи з міжнародними системами безпеки, вироблення спільних методів та підходів до ліквідації різних надзвичайних ситуацій, особливо транскордонних. Усі проекти фінансувалися Міністерством закордонних справ Польщі.

«Користь від такої співпраці очевидна. Ми навчилися діяти спільно при різних надзвичайних ситуаціях транскордонного характеру. До цього співробітництва вдалося залучити наших колег із територіальних підрозділів та навчальних закладів Держслужби з надзвичайних ситуацій», - зазначив Козяр.

Гостей ознайомили з навчальною та науковою базою університету, продемонстрували сучасне пожежно-рятувальне обладнання, яке навчальний заклад отримав у рамках реалізації проекту «Польська допомога». Держсекретар МЗС Республіки Польща Катажина Пелчинська-Наленч високо оцінила побачене і висловила впевненість у продовженні співпраці між Україною та Польщею.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278