У Криму необхідно призупинити будь-яке будівництво, яке ведеться з порушенням містобудівного законодавства. Про це сьогодні заявив заступник голови Ради міністрів Криму Георгій Псарьов під час виїзної наради робочої групи з розгляду звернень щодо порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності на ПБК.

Як повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК, члени робочої групи ознайомилися з ситуацією на кількох будівельних об'єктах, де роботи ведуться самовільно, без дозвільних документів.

Так, на гарячу лінію надійшли скарги на незаконне будівництво в районі Алуштинського автовокзалу.

За фактом будівництва Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю в АРК провела перевірку. Виявлено, що роботи ведуться на самовільно захопленій ділянці. У цьому зв'язку інспекція винесла припис щодо призупинення будівельних робіт. Відповідні листи також направлені в органи прокуратури.

Віце-прем'єр переконаний, що місцева влада повинна своєчасно реагувати на факти самовільного будівництва на території Великої Алушти. «Цей приклад грубого порушення норм забудови не поодинокий. Всі матеріали щодо аналогічних об'єктів повинні передаватися у робочу групу для вивчення та прийняття подальших рішень», - заявив Псарьов.

Заступник глави кримського уряду підкреслив, що керівникам органів місцевого самоврядування необхідно спрямувати всі відповідні матеріали до суду для отримання рішення про знесення самовільно збудованих будівель та споруд.

Нагадаємо, за дорученням голови Ради міністрів Криму Анатолія Могильова створена робоча група з розгляду звернень юридичних і фізичних осіб щодо порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності на території Південного Берега Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239