Учора, 24 січня, у присутності Президента України Віктора Януковича і прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте відбулося підписання Угоди між урядом України і компанією «Ройял Датч Шелл» про розподіл продукції, яка видобуватиметься на Юзівській ділянці, повідомляє прес-служба Глави держави.

Угоду підписали міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький і головний виконавчий директор «Ройял Датч Шелл» Пітер Возер.

Після підписання Янукович зазначив, що ця Угода є визначною подією. «Тепер у нас є спільна відповідальність, тому що ми народили нову справу. Це тільки початок, і ми будемо продовжувати наші відносини», - сказав Президент.

Янукович упевнений, що підписання даної угоди дозволить нашій державі збільшити видобуток власного газу. «Це вигідно тому, що це інвестиції, вигідно, тому що за рахунок цих інвестицій будемо збільшувати власний видобуток газу», - сказав Глава держави.

Він також додав, що підписання цієї угоди сприятиме створенню нових робочих місць, збільшенню доходної частини бюджету, з якої формуються соціальні фонди.

Прем'єр-міністр Нідерландів, у свою чергу, підкреслив, що компанія «Ройял Датч Шелл» багато коштів вкладає в інновації і перебуває на вістрі нових технічних розробок. Він побажав Україні і компанії «Шелл» плідної співпраці.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255