Зараз в Україні затверджена нормативно-правова база, яка створює основу для реалізації земельної реформи. Про це заявив заступник міністра аграрної політики і продовольства Олександр Сень, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«2012 рік був дуже важливим з точки зору прийняття необхідних законодавчих актів. Зокрема, створений і підготовлений до функціонування єдиний автоматизований комплекс Державного земельного кадастру, прийнятий закон про розмежування земель державної та комунальної власності, істотно скорочені терміни виготовлення документації із землеустрою і спрощено процедуру відведення земельних ділянок. Важливим моментом є законодавче врегулювання процедури проведення відкритих земельних торгів, що забезпечить наповнення місцевих бюджетів», - зазначив Сень.

Заступник міністра також підкреслив, що зараз прийнято необхідні нормативно-правові акти щодо створення земельного банку, діяльність якого буде пов'язана з доступним кредитуванням сільгоспвиробників і управлінням землями сільгосппризначення державної власності.

Однак, за словами Сеня, 2013-й має стати визначальним у питаннях законодавчого регулювання земельної реформи.

«Реалізовані заходи вже сформували основу для впровадження земельної реформи та її подальшої реалізації. Тому саме в цьому році необхідно прийняти законодавчі акти, пов'язані з регулюванням обігу земель та іншими ключовими елементами земельної реформи. Крім того, зараз починають проходити важливі зустрічі експертів і представників адміністрацій для обміну інформацією та донесення правильного розуміння суті реформи до громадян», - зазначив Сень.

Так, сьогодні в Україні за сприяння Міністерства аграрної політики та продовольства розпочався цикл науково-практичних конференцій, перша з яких - «Ринок земель: правова основа і прогноз соціально-економічних наслідків» - була організована Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

522