Уряд ініціює забезпечення соціальної справедливості щодо військових, які вийшли на пенсію, повідомили у прес-службі Міністерства соціальної політики України.

Відповідний законопроект про внесення змін до статті 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» схвалено на засіданні Кабінету Міністрів 23 січня 2013 року.

«Через низку чинників, серед яких і та ж інфляція, тобто різниця між розмірами пенсійних виплат, призначених кілька років тому і останнім часом. Тому пропонується на законодавчому рівні додатково до існуючого механізму перерахунку пенсій закріпити право Кабінету Міністрів осучаснювати раніше призначені пенсії. Це дозволить уряду оперативно реагувати на виникнення таких диспропорцій і усувати їх, забезпечуючи справедливість стосовно військових, які вийшли на пенсію раніше», - прокоментував законопроект директор Департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики Микола Шамбір.

Зміни торкнуться всіх військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які отримують пенсії незалежно від часу їхнього призначення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227