Робота глав трьох районних держадміністрацій (Голосіївської, Святошинської, Подільської) визнана незадовільною у частині прибирання територій від снігу та льоду. Розглядається питання про їхнє звільнення, говориться у повідомленні прес-служби КМДА.

Крім того, за недбале ставлення до своїх професійних обов'язків прийнято рішення про звільнення чотирьох директорів житлових організацій міста. Зокрема, керівник КП «РЕО-2» (Святошинський район), КП «ЖЕО-103» (Голосіївський район), КП «ЖЕО-301» (Деснянський район) та КП «Дирекція» (Солом'янський район).

«Незважаючи на те, що центральні вулиці міста були очищені, ми не задоволені загальною ситуацією щодо ліквідації льоду на прибудинкових територіях, тротуарах, провулках. При температурі повітря мінус 5°С йшов дощ, і Київ – 835 квадратних кілометрів – перетворився на суцільну ковзанку. Відверто кажучи, забезпечити одночасно посипання тротуарів піщано-соляною сумішшю такого великого міста – нереально. Спочатку комунальники забезпечили життєдіяльність міста, зокрема, постійний рух громадського транспорту і безперебійну роботу всіх закладів соціальної сфери. Це все було зроблено вночі. Однак не вистачило часу для того, щоб повністю організувати безпечне пересування киян по місту. На це були суб'єктивні та об'єктивні причини. І в тих ситуаціях, коли посадові особи знехтували своїми обов'язками, вони повинні відповісти за халатність», - заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

За інформацією call-центру, за останню добу (23 січня) зі скаргами про незадовільне прибирання снігу і крижаного покриву звернулося 562 мешканця міста.

Нагадаємо, 22 січня голова КМДА Олександр Попов провів робочу нараду зі своїми заступниками, головами районних держадміністрацій та керівниками всіх служб, задіяних у боротьбі з негодою і ожеледицею. Він визнав роботу комунальників незадовільною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

452