Протягом 2012 року завдяки зусиллям податківців вдалося погасити заборгованість з заробітної плати на загальну суму понад 1,3 млрд. грн.

Як повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів, бюджет отримав додаткових 257 млн ​​ грн податку на доходи фізичних осіб.

Таких результатів вдалося досягти за рахунок заслуховування керівників підприємств-боржників на спеціальних комісіях за участю податківців та представників місцевих органів самоврядування, зазначили у Міністерстві.

Крім того, після співбесід з податківцями понад 81 тис. суб'єктів господарювання підвищили своїм працівникам заробітну плату, яка була нижче встановленого державою мінімального рівня.

«Ефект від такого підвищення відчули не тільки наймані працівники, але і бюджет, у який додатково надійшло 164,8 млн грн», - підкреслили у Міндоходів.

Також, за даними Міністерства, всього протягом минулого року до Зведеного бюджету України надійшло понад 68 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Це майже на 8 млрд грн., або на 13% перевищує показник 2011 року.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2012 року Міністерство фінансів України повністю розподілило бюджетні дотації на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів у обсязі 3,345 млрд грн, які пішли на виплату заробітної плати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202