Грецький уряд зажадав від страйкуючих працівників афінського метро та від інших транспортних профспілок припинити страйки до четверга, 24 січня, заявив у середу офіційний представник кабінету міністрів Сімоса Кедікоглу.

Сотні тисяч жителів Афін не можуть користуватися метро вже сьомий день поспіль, з істотними перебоями ходять й інші види транспорту.

«Незручності для громадян і безлад в економічному житті столиці тривати більше не можуть... До завтрашнього дня організатори цієї неприйнятної ситуації повинні виконати судові рішення, щоб відновилася законність. В іншому разі вони зіткнуться з передбаченими законом наслідками», - йдеться у заяві Кедікоглу.

Суд визнав незаконними 24-годинні страйки, проведені у понеділок та у вівторок, але ці рішення приймалися з великим запізненням, так що не вплинули на хід страйків, передають РІА «Новости».

Представник уряду не повідомив, які наслідки загрожують страйкарям. Теоретично у керівництва транспортних компаній є можливість застосувати низку дисциплінарних заходів, аж до звільнення, але на практиці це не здійснюється.

Уряд може також послатися на екстраординарні обставини у вигляді загрози громадському життю та оголосити громадянську мобілізацію працівників, що позбавляє їх права на страйк.


Як повідомляв ForUm, афінський громадський транспорт завмер.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175