Акула зі столичного торгового центру Ocean Plaza може повернутися в розплідник. Про це, як пише «Сьогодні», розповів головний іхтіолог Костянтин Моршнєв, який приймав акулу в Києві.

За його словами, акула виявилася більшою, ніж очікували замовники. «Ми замовляли акулу завдовжки 1,5 метра і вагою приблизно 50 кг. Замовляли у свого постійного постачальника - голландської компанія De Jong Marinelife. При остаточному узгодженні поставки нам повідомили, що акула буде трохи більшою - двометрова, вагою 100 кг. Ми погодилися, оскільки 1,5 чи 2 метри - різниця невелика. Ну а насправді приїхав досить великий екземпляр - довжиною приблизно 2,50, тобто майже вдвічі більший, ніж обіцяв постачальник», - зазначив Моршнєв.

Фахівець підкреслив, що, швидше за все, акулу повернуть у розплідник. «Ми вже врегулювали це питання з постачальником, він визнає, що такій великій акулі краще переїхати в більш просторий океанаріум і зараз підшукує новий «дім» для Джона. Ну а ми, звичайно, його нікуди не віддамо, поки не дізнаємося, що це за місце і не переконаємося, що умови утримання там підходящі», - заявив він.

За його словами, з юридичної точки зору, постачальник був неправий. «Так, ми могли б влаштувати скандал і відправити Джона назад у розплідник, але для нього це був би смертний вирок», - сказав Моршнєв.

Як повідомляв ForUm, Державна екологічна інспекція в Києві перевіряє легальність вилучення з природного середовища акули в торгово-розважальному центрі Ocean Plaza в Києві.

Захисники тварин пов'язують травми акули з неналежними умовами її утримання, зокрема, із занадто малим розміром акваріума, в який її помістили.

Зазначимо, за жорстоке поводження з тваринами передбачена кримінальна відповідальність згідно зі статтею 299 Кримінального кодексу (штраф 850-3400 гривень або обмеження волі до 2 років).


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161