Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов і міністр закордонних справ України Леонід Кожара обговорили підготовку державного візиту Президента України Віктора Януковича до Туркменістану.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ, сторони обговорили ці питання під час зустрічі в Туркменістані.

«Важливе значення під час зустрічі приділено обговоренню підготовки державного візиту глави української держави до Туркменістану. Від обох сторін висловлювалося переконання, що візит дасть додатковий імпульс розвиткові всебічного взаємовигідного співробітництва між Україною і Туркменістаном», - зазначили в МЗС.

Глава туркменської держави високо оцінив існуючий рівень двосторонніх відносин з Україною, досягнутий за останні роки, зокрема, завдяки тісним особистим контактам з Президентом України.

Також Бердимухамедов привітав Кожару з початком головування в ОБСЄ, висловивши переконання, що існуючі традиційно дружні відносини між Україною і Туркменістаном у значній мірі сприятимуть співробітництву двох держав у рамках міжнародних організацій, зокрема ООН і ОБСЄ.

Як повідомляв ForUm, на початку грудня 2012 року Президент України Віктор Янукович відвідав Туркменістан у рамках саміту СНД.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206