МЗС КНДР заявляє про намір країни нарощувати свій військовий потенціал і розвивати ядерну програму, відмовившись від переговорів з денуклеаризації Корейського півострова, передає у середу агентство Рейтер з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

«Ми вживемо заходів щодо збільшення і посилення нашої військової потужності, що включає засоби ядерного стримування», - йдеться в повідомленні, переданому ЦТАК. Заява була зроблена після рішення Ради Безпеки ООН розширити санкції проти КНДР.

РБ ООН прийняла вчора резолюцію із засудженням нещодавнього запуску в КНДР ракети з супутником, яка може бути оснащена ядерною боєголовкою, і розширила список організацій та осіб у Північній Кореї, що потрапляють під введені раніше економічні санкції.

Запуск ракети в КНДР відбувся 12 грудня в порушення колишніх резолюцій, що забороняють Пхеньяну проводити ядерні випробування і пуски балістичних ракет, передає РІА «Новини».

КНДР відстоює право на освоєння космосу, однак міжнародне співтовариство побоюється, що її ракетні технології і ядерна зброя будуть використані у військових цілях.

Учасниками шестисторонніх переговорів щодо денуклеаризації, розпочатих у 2003 році і фактично перерваних у кінці 2008 року, є КНДР і Південна Корея, Китай, Росія, США і Японія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262