Транспорт в Афінах не працює у вівторок через масовий страйк: до працівників метро, ​​ які не з'являються на роботі вже шостий день поспіль, приєдналися співробітники інших видів транспорту.

За повідомленням профспілок, дві гілки метро не будуть працювати весь день, а лінія легкого метро - з 12-ї до 16-ї години за місцевим часом. На 4-5 годин зупинилися автобуси, тролейбуси і трамваї. Працівники протестують проти зниження їхньої зарплати з 1 січня.

Напередодні керівництво метро не змогло домогтися судової заборони на проведення страйку, який був визнаний законним, передає РІА «Новости».

Міністерство розвитку і транспорту звинуватило працівників метро у тому, що вони оформляють лікарняні та відпустки, щоб, всупереч закону, одержувати зарплату у дні страйку. Так, у неділю, коли працівники у зв'язку з вихідним отримують майже подвійну платню, із 1,3 тисячі співробітників метро офіційно страйкували лише 190, у той час як більше 1 тисячі чоловік взяли відпустки, відгули або лікарняні і тому отримали зарплату сповна.

«У той час як метро, ​​ легке метро і трамвай не працювали і не працюють протягом кількох днів ..., лише меншість працівників беруть участь у страйку, а більшість отримує зарплату», - заявив журналістам міністр розвитку і транспорту Костіс Хадзідакіс.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212