Посол Грузії в Україні Григол Катамадзе зазначає, що за президентства Віктора Януковича істотно активізувалося українсько-грузинське співробітництво. Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Сегодня».

«Нещодавно Президент Грузії (Михайло Саакашвілі) сказав, що такої активізації співробітництва, як відбувається у часи Президента Януковича, він не пам'ятає... Ми завжди будемо пам'ятати, що у ключовий момент нашої історії Президент України Янукович у 2010 році зробив дуже принципову заяву на підтримку територіальної цілісності Грузії», - розповів дипломат.

При цьому Катамадзе зазначив, що Саакашвілі спілкується з колишнім Президентом Віктором Ющенком, який хрестив дитину грузинського глави держави.

Він підкреслив, що українсько-грузинські відносини не залежать від родинних зв'язків.

«Я б не спрощував ситуацію до залежності від особистих стосунків. Хіба у (екс-Президента) Леоніда Кравчука були якісь родинні зв'язки з Грузією? Адже він прийняв рішення відправити вертолітний полк і десантні кораблі до Грузії у 1993 році, коли був громадянський конфлікт, щоб врятувати біженців. Велика кількість грузин залишилися живими завдяки цій допомозі», - розповів Катамадзе.

Він також висловив сподівання, що посольство Грузії в Україні зробить все, щоб динаміка українсько-грузинських відносин збереглася.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233