Чоловік, якого застрелили співробітники Державної служби охорони при спробі проникнути у приміщення Харківської обласної державної телерадіокомпанії (ХОДТРК) у ніч на понеділок, проходив лікування у психіатричній лікарні, повідомив прокурор Дзержинського району Харкова Євген Безбородов.

«За деякими даними, у застреленого в останній час спостерігалися певні дивацтва у поведінці, він поводився неадекватно, агресивно, і, як нам відомо з допитів родичів та інших осіб, восени проходив лікування у психіатричній лікарні», - повідомив Безбородов, передає «Інтерфакс- Україна».

За словами прокурора, про те, що у застреленого були проблеми з психікою, свідчать і записки, знайдені у нього вдома.

За попередньою інформацією, чоловік намагався проникнути в будівлю Держпрому, де розташована ХОДТРК, оскільки був упевнений, що звідти йдуть «імпульси», які заподіюють йому шкоду.

«Він своїм батькам говорив, що з боку Держпрому на нього йдуть якісь імпульси, йому погано, і називав прізвище Каратуманова (депутат Харківської облради Олег Каратуманов). Йому здавалося, що їх направляє Каратуманов. Очевидного зв'язку між ними (Каратумановим і застреленим) немає», - сказав Безбородов.

Він повідомив, що нічна подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.118 (умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або при перевищенні заходів, необхідних для затримання злочинця) Кримінального кодексу України. У той же час, він відзначив, що поки у прокуратури немає підстав вважати, що міліція перевищила повноваження.

«Попередньо дії міліції є законними», - сказав Безбородов.

Він також зазначив, що співробітники міліції застосували зброю після того, як чоловік спробував накинутися на них і завдати удару шаблею.

«Шабля зі сталі, гостра, довжина 63 см», - зауважив Безбородов.

У справі призначені експертизи, допитані співробітники міліції та інші особи.

Як повідомляв ForUm, співробітник Державної служби охорони при МВС України застрелив невідомого чоловіка, озброєного саморобної шаблею, який у ніч на понеділок проник у будівлю ХОДТРК.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221