Британський принц Гаррі визнав, що йому доводилося стріляти по бойовиках-талібах під час служби в Афганістані пілотом бойового вертольота «Апач». Про це онук королеви Єлизавети II заявив, відповідаючи на запитання журналістів після закінчення свого другого бойового відрядження у цю країну.

«Ми стріляємо, коли ми повинні це робити, коли потрібно забрати життя, щоб врятувати життя», - сказав принц Гаррі.

Він проходив службу у складі британського контингенту в афганській провінції Гільменд, виконуючи обов'язки першого пілота бойового вертольота. У цьому статусі він управляв озброєнням бойової машини, включаючи 30-міліметрову гармату і ракети, передає «ИТАР-ТАСС».

Принц Вельський Гаррі, який був відомий однополчанам як «капітан Вельс», розповів, що часто таліби тікали, ледь побачивши його вертоліт, проте іноді вони відкривали вогонь, і екіпажу доводилося також відповідати вогнем. Гаррі зазначив, що щоразу, відправляючись на бойове завдання, він відчував «величезний приплив адреналіну».

Принц сказав, що товариші, з якими він служив пліч-о-пліч, ставилися до нього як до рівного. Однак, за словами Гарі, він часто почувався незручно, коли приходив до їдальні, де збиралося багато солдатів і офіцерів. Багато хто із них раніше не бачив його і починав витріщатися на нього як на знаменитість. «Це єдине, що мені там не подобалося», - поділився Гаррі своїми враженнями про Афганістан.

Як передають британські ЗМІ, принц покинув цю центральноазіатську країну, завершивши чотиримісячне відрядження. По дорозі до Великобританії військова частина, у якій служив Гаррі, зробить зупинку на Кіпрі, де проведе деякий час в порядку адаптації.

Вперше Гаррі служив у цій країні в 2008 році. За його словами, перебування у зоні збройного конфлікту було для нього «випробуванням реальним життям».

Гаррі зауважив, що в даний момент не знає, коли він подасть у відставку з військової служби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

350