У Донецьку співробітник міліції, який побив чоловіка, засуджений до 4 років позбавлення волі.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецька, суд визнав винним підсудного 33-річного екс-майора міліції у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

Також, згідно з рішенням суду, колишній міліціонер зобов'язаний буде відшкодувати потерпілому моральну і матеріальну шкоду.

«У ході досудового слідства встановлено, що співробітник міліції, перебуваючи у приміщенні Пролетарського райвідділу, намагався залучити затриманого як свідка. Чоловік відмовився брати участь у слідчих діях. Така відповідь не задовольнила майора міліції. І тоді він примусово, явно виходячи за межі наданих йому прав і повноважень, надів на затриманого наручники, відвів його у кабінет, де почав завдавати йому удари гумовою палицею по різних частинах тіла. Від отриманого удару по голові потерпілий знепритомнів», - повідомив прокурор Пролетарського району міста Донецька Леонід Волик.

Внаслідок протиправних дій міліціонера чоловікові були завдані тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку і т.д.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221