Глава Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева радить абітурієнтам готуватися до зовнішнього незалежного оцінювання насамперед за шкільними підручниками.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, вона заявила під час прес-конференції.

Експерт пояснила, що тести відповідають шкільній програмі, тобто інформації, яка є в підручниках. Також під час підготовки до ЗНО Зайцева радить абітурієнтам вивчити звіти Центру за попередні три роки. У них можна знайти відповіді на найскладніші питання, пояснення про те, що викликало складнощі в проходженні ЗНО у минулому.

Що стосується посібників для абітурієнтів, то, за словами Зайцевої, вже 12 видавництв отримали рецензії від Центру, ще близько 10 знаходяться на розгляді. Найближчим часом список рекомендованих посібників буде оприлюднений.

Експерт також підкреслила, що в Україні є достатня кількість тестів для ЗНО.

Зокрема, у банку тестових завдань є 28 тис. тестових завдань, які постійно удосконалюються.

Зайцева підкреслила, що в тестах з фізики та української літератури буде скорочено кількість завдань: з тестів будуть видалені питання, відповіді на які можна вгадати.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що зовнішнє незалежне оцінювання скасовувати не планується.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

546