Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів 16 січня різко розкритикував недоліки в організації надання екстреної медичної допомоги. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

За словами глави уряду, система, яка згідно з законодавством введена з нового року, досі не працює належним чином. Якість і своєчасність надання медичної допомоги поки, на жаль, не відповідає поставленим вимогам, справедливо викликає чимало нарікань з боку людей.
«Негайно треба виправляти помилки. Зволікання там, де питання стосується здоров'я людини, а часто і життя, неприпустимі», - підкреслив Азаров.

Глава уряду доручив віце-прем'єр-міністру Костянтинові Грищенку, віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу, Міністерству охорони здоров'я спільно з головами регіональних адміністрацій вжити невідкладних заходів щодо виправлення ситуації, що склалася. Зокрема, в максимально стислі терміни виправити недоліки в організації надання екстреної медичної допомоги. А також вирішити питання технічного забезпечення безперебійної «швидкої» допомоги громадянам.

Нагадаємо, з 1 січня 2013 року в Україні набула чинності урядова постанова, якою затверджені нормативи прибуття бригад «швидкої допомоги» на місце виклику, а також введено поділ викликів на екстрені та неекстрені, залежно від стану пацієнта.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247