Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко закликав причетні відомства прискорити доопрацювання визначених Планом дій щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом законопроектів і зосередитися на їх супроводі під час розгляду Верховною Радою.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив після проведення міжвідомчої наради з питань виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України.

«Були заслухані представники керівництва цілої низки міністерств і відомств, які відповідають за підготовку законодавчих актів, їх супроводження у Верховній Раді, щоб ми могли завершити перший етап і перейти до другого», - розповів Грищенко.

Він пояснив, що перший етап плану дій - законодавчий. «У нас є ціла низка законів, які вже на виході. Їх потрібно провести через ВР. Оскільки всі політичні сили, представлені в парламенті, декларують свою відданість європейському майбутньому України, нам вдасться разом провести ці закони через ВР у найкоротший термін», - зазначив він.

За словами віце-прем'єр-міністра, на сьогоднішній день Україною виконана більшість пунктів вищезгаданого плану, «що дозволяє нам оптимістично дивитися на те, що вже найближчим часом ми перейдемо до етапу його виконання».

Як раніше повідомляв ForUm, 23 липня Україна і Європейський Союз підписали Угоду, що доповнює раніше підписану Угоду про спрощення візового режиму.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299