В українські школи повертають обов'язковий медогляд, оскільки так хочуть батьки. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, після засідання Кабінету Міністрів заявив міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

«86% батьків підтримали це у ході «всеукраїнських батьківських зборів», у яких взяли участь 33 тис. осіб. Зазначу, що тільки велика кількість кардіологічних захворювань говорить про те, що комплексний обов'язковий медогляд усіх школярів – це доцільна, необхідна річ», - сказав він.

При цьому міністр переконаний, що медогляд повинен бути комплексним. «Ми розробляємо норматив, щоб обов'язково був ендокринолог, кардіолог, стоматолог», - сказав він. За його словами, в усіх школах є приміщення, де можна організувати такий медогляд, який буде проводитися вахтовим методом, коли бригада лікарів приїжджає на кілька днів у школу.

Табачник також зазначив, що, згідно з медичною реформою, передбачається, що дитина протягом року повинна пройти огляд у супроводі батьків у сімейного лікаря або у поліклініці у педіатра.

За словами міністра, таким чином, за ініціативою Міносвіти дитина буде проходити медогляд двічі на рік, що дозволить вчасно виявити захворювання і поліпшити стан здоров'я дітей.

Як раніше повідомляв ForUm, уряд повернув профілактичні медичні огляди учнів до навчальних закладів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306