Спалах холери зареєстровано у Гавані, вже підтверджений 51 випадок захворювання, повідомило у вівторок міністерство охорони здоров'я Куби. Про це пише газета Granma з посиланням на комюніке мінохоронздоров'я країни.

«Починаючи з неділі, 6 січня, спостерігалося збільшення гострих шлунково-кишкових захворювань у муніципалітеті Серро і пізніше - в інших районах столиці. Мікробіологічний аналіз, проведений в Інституті тропічної медицини імені П'єра Кюрі, показав, що збудником інфекції є холерний вібріон. Підтверджений 51 випадок захворювання», - йдеться у комюніке.

Джерелом зараження, по всій видимості, став власник продуктового магазину, який заразився холерою на сході країни під час попереднього спалаху.

МОЗ стверджує, що у Гавані «у результаті вжитих заходів поширення захворювання перебуває у фазі затухання».

Лікарі закликають населення суворо дотримуватися гігієнічних заходів обережності: мити руки, споживати тільки хлоровану воду, продукти піддавати відповідній термічній обробці, передає РІА «Новости».

Спалах холери збігається з розпалом туристичного сезону на Кубі. У минулому році її відвідали понад 2,83 мільйона чоловік. У Гавані проживає п'ята частина населення країни. У муніципалітеті Серро, розташованому недалеко від площі Революції у географічному центрі столиці, магазини торгують продуктами і напоями тільки в упаковках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184