Прем'єр-міністр України Микола Азаров упевнений у зростанні української економіки у 2013 році. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів України.

Азаров нагадав, що, згідно з прогнозами Світового банку, цього року світову економіку чекає незначний розвиток, проте у цілому ситуація залишатиметься нестабільною. «Чи можна у таких умовах забезпечити зростання української економіки? Переконаний, що можна», - запевнив прем'єр.

Азаров вважає, що зростання економіки може забезпечити достатній потенціал вітчизняного внутрішнього ринку. «За минулий рік роздрібний товарообіг в Україні збільшився на 16%, а в порівнянні з 2009 роком – приблизно на 50%. Тобто наші люди реально почали вкладати у покупку товарів і послуг наполовину більше, ніж три роки тому. При цьому все відбувалося в умовах стабільної цінової ситуації. Другий раз за роки незалежності індекс споживчих цін у 2012 році був нижчим за торішній і становив 99,8%», - заявив він.

Прем'єр також відзначив зниження цін, зокрема, на 7-22% подешевшали овочі та яйця, цукор, рис, продукти переробки зернових, молоко і молочна продукція. Також, за його словами, вперше за 8 років зросло виробництво молока.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202