Сьогодні, 16 січня, міністр закордонних справ України, чинний голова ОБСЄ Леонід Кожара починає свій візит до Австрійської Республіки. Про це повідомляє Департамент інформаційної політики МЗС України.

Очікується, що Кожара під час засідання постійної ради ОБСЄ 17 січня у Відні офіційно представить пріоритети та програму головування України у цій організації.

«Пріоритети українського головування включають питання врегулювання тривалих конфліктів на просторі ОБСЄ, зміцнення режиму контролю над озброєннями та заходів довіри і безпеки, попередження негативного впливу енергетичної діяльності на навколишнє середовище. Україна приділить значну увагу боротьбі з торгівлею людьми, захисту свободи слова, а також інших важливих питань гуманітарного виміру ОБСЄ», - йдеться у повідомленні.

Перебуваючи у Відні, міністр проведе зустрічі з президентом Австрійської Республіки Хайнсом Фішером, главами делегацій держав-учасниць ОБСЄ, Генеральним секретарем і керівниками інститутів ОБСЄ, главами польових присутностей Організації.

З нагоди початку головування України в ОБСЄ у палаці Ліхтенштейн відбудеться урочистий концерт за участю відомого українського ансамблю «Київські солісти».

Нагадаємо, з 1 січня 2013 року Україна почала головувати в Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215