Україна має бути готова до сезонної епідемії грипу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів України, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Нічого дивного у сезонної епідемії немає. Питання у тому, щоб Україна була 100-проценнтно до неї готова», - заявив прем'єр і нагадав, що ще на початку зими таке завдання було поставлене Міністерству охорони здоров'я України.

Азаров також зажадав проконтролювати готовність українських медустанов до протидії епідемії грипу. «Доручаю Міністерству охорони здоров'я терміново здійснити перевірку поліклінік, лікарень, аптечних мереж щодо наявності відповідних лікарських засобів. Дуже важливо, щоб зараз Державна служба з лікарських засобів жорстко контролювала якість і сприяла забезпеченню аптек необхідною кількістю вітчизняних антивірусних, жарознижуючих і знеболюючих ліків. Тоді у нас буде гарантія, що люди будуть купувати дієві і відносно недорогі засоби», - сказав але.

Як раніше повідомляв ForUm, віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко заявляє, що забезпечення українців якісними ліками – пріоритет Кабміну.

Нагадаємо, рівень захворюваності на грип на сьогоднішній день не досяг епідемічного порогу у жодному регіоні, проте віруси вже почали циркулювати на території України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305