Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо у вівторок, 15 січня, підписав один зі найжорсткіших у країні законів про контроль над обігом зброї.

Раніше проект закону схвалили як нижня палата законодавчого органу штату, де більшість місць займають демократи, так і верхня, що перебуває під контролем республіканців.

Нова версія закону про контроль за обігом зброї продовжує термін дії заборони на так звану «штурмову» зброю, чинної на території штату, вводить обмеження на число патронів в обоймах і зобов'язує проводити більш ретельну перевірку покупців зброї з метою унеможливити її попадання у руки людей з нездоровою психікою, передає «Lenta.ru».

Нова версія закону про обіг зброї стала першою, прийнятою у США після масового вбивства, яке сталося в середині грудня в початковій школі міста Ньютаун, штат Коннектикут. У Ньютауні 20-річний місцевий житель убив зі зброї, якою легально володіла його мати, 20 учнів місцевої школи і шістьох викладачів, після чого наклав на себе руки.

Після вбивства у Ньютауні про необхідність посилення федерального закону про контроль за обігом зброї оголосив президент США Барак Обама. Виробити пропозиції щодо посилення закону про зброю Обама доручив урядовій комісії на чолі з віце-президентом Джо Байденом. Очікується, що комісія представить свої пропозиції 16 січня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332