Реорганізація Міністерства надзвичайних ситуацій та Державної інспекції техногенної безпеки у Державну службу України з питань надзвичайних ситуацій не призведе до скорочення або збільшення чисельності співробітників обох відомств. Про це під час інтерв'ю журналістам повідомив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

«Бюджет затверджений, і до всіх фінансових складових ми ставитимемося з належною повагою. Треба розуміти, що будь-яке збільшення чисельності призведе до збільшення витрат. Важливо усвідомити, що зараз чисельність рятувальників – це досить розумна цифра, розумна і достатня для гідного виконання службових обов'язків», - сказав він.

У той же час голова ДержНС запевнив, що вже скоро процес реорганізації завершиться. «Я думаю, вже наступного тижня ми завершимо процес реформування системи і ввійдемо у стадію призначення співробітників, після чого почнеться нормальна стабільна робота. Престиж і почуття гордості за свою професію не просто залишаться, а будуть тільки рости, оскільки ми зробимо все можливе, щоб наші співробітники - і центрального апарату, і територіальних підрозділів - були соціально захищені, забезпечені всім необхідним спецобладнанням, технікою, могли професійно виконувати свої зобов'язання і з оптимізмом дивитися у майбутнє», - підкреслив Болотських.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України оптимізував систему центральних органів виконавчої влади, утворивши два нові міністерства і держслужбу. Також була утворена Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Міністр оборони України Павло Лебедєв заявив, що протягом місяця планується завершити входження у структуру оборонного відомства Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

358