Кількість жертв подвійного вибуху, що стався в університеті сирійського міста Алеппо 15 січня, перевищила 80 осіб. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на міську владу і неназване джерело в університетській лікарні.

Як повідомив губернатор Алеппо Мохаммед Вахід Аккад, внаслідок вибухів загинули 82 людини, 160 людей потерпіли. Правозахисники із організації Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) заявили про щонайменше 52 загиблих і додали, що кількість жертв може різко зрости.

Більш докладних відомостей про загиблих не надавалося. За даними AFP, при університеті проживають, крім студентів, близько 30 тисяч біженців із околиць Алеппо.

Два вибухи сталися на території університетського містечка у перший день зимової сесії. За даними SOHR, епіцентр вибуху був недалеко від гуртожитку і архітектурного факультету.

Жодна організація не взяла на себе відповідальність за те, що сталося. Урядові війська звинуватили у вибухах повстанців, заявивши, що останні застосували зенітну ракету. Ті, у свою чергу, заявили, що напад скоїли винищувачі сирійської армії. Міська влада і державне телебачення визначили те, що трапилося, як теракт, передає «Lenta.ru».

Місто Алеппо є столицею однойменної провінції, розділеної між урядовими військами і силами повстанців. Університет розташований на території, яку контролює сирійська армія.

Громадянська війна триває у Сирії з весни 2011 року. За даними ООН, за цей час внаслідок конфлікту загинули не менше 60 тисяч чоловік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

356