Міністр закордонних справ України Леонід Кожара прийняв керівника представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні Манфреда Профазі, повідомляє прес-служба МЗС.

У МЗС зазначили, що впродовж останніх 15 років діяльності в Україні МОМ надала допомогу більше 300 тисячам мігрантів, які потерпіли від торгівлі людьми, та іншим вразливим групам, безпосередньо або через своїх партнерів по проектам.

Забезпечення всебічного міжнародного співробітництва у сфері протидії торгівлі людьми, у тому числі в контексті головування нашої країни в ОБСЄ, залишається важливим напрямом взаємодії України з цією міжнародною організацією.

Можливості МОМ активно залучаються до здійснення евакуаційних заходів щодо громадян України, які перебувають у кризових регіонах. Зокрема, у 2012 році у зв'язку з ескалацією сирійського конфлікту в Україну було евакуйовано 499 наших співвітчизників. 139 із них повернулися на Батьківщину за сприяння МОМ.

У цьому контексті українською стороною була висловлена подяка Профазі за його активну особисту роль у здійсненні зазначених заходів, а також висловлена ​​ зацікавленість у подальшому розвитку плідної співпраці з МОМ у зазначених сферах.

Висока оцінка діяльності представництва МОМ в Україні була з вдячністю сприйнята Профазі, який, зі свого боку, запевнив, що активна взаємна підтримка і тісні партнерські відносини, які склалися на цих важливих напрямах, будуть поглиблюватися і надалі.

Керівник представництва МОМ високо оцінив кроки української сторони, спрямовані на вдосконалення законодавства у міграційно-візовій сфері, а також протидії торгівлі людьми, зазначивши, що досягнуті Україною результати мають важливе значення у контексті здійснення безвізового діалогу з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225