Вчора, 15 січня, віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко провів робочу зустріч з головою Державної служби з лікарських засобів Олексієм Соловйовим, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

Соловйов поінформував Грищенка про розробку Держлікслужби заявок на видачу сертифіката відповідності лікарських засобів стандарту GMP, представлених імпортерами ліків до 31 грудня 2012

За словами голови Держлікслужби, зі 102 поданих заявок на отримання сертифіката GMP службою вже видано відповідні підтвердження 78 компаніям.

Грищенко підкреслив необхідність інспектування виробничих дільниць за кордоном і завершення обробки всіх заявок на отримання сертифіката відповідності належної виробничої практики в терміни, які були встановлені за результатами розширеної наради 27 грудня 2012 року. «Необхідно продовжити роботу і у встановлені терміни, до 15 лютого, завершити згідно із законодавством розгляд заявок імпортерів на отримання сертифіката GMP. Забезпечення українців якісними ліками - це пріоритет уряду. Відповідно, наші з вами кроки повинні бути направлені на недопущення на український ринок фальсифікованої та неякісної продукції», - підкреслив віце-прем'єр-міністр.

Крім того, під час зустрічі Грищенко обговорив з Соловйовим перспективні напрями роботи Державної служби з лікарських засобів.

Також було розглянуте питання необхідності підписання Угоди між Україною та ЄС у сфері взаємного визнання результатів інспектування виробництва лікарських засобів на відповідність вимогам GMP.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

409