Учасник літньої акції на захист української мови біля Українського дому у Києві, який заподіяв тілесні ушкодження співробітникам міліції, отримав два роки обмеження волі і звільнений з випробувальним терміном в один рік. Про це повідомляє прокуратура м.Києва.

«Шевченківський районний суд Києва виніс вирок у кримінальній справі відносно учасника подій 4 липня біля Українського Дому, який завдав тілесні ушкодження працівникам міліції у зв'язку з виконанням ними своїх службових обов'язків», - йдеться в повідомленні.

Згідно з вироком суду, йому призначене покарання у вигляді двох років обмеження волі та звільнено від відбування покарання з випробувальним терміном на один рік.

У прокуратурі нагадали, що 4 липня 2012 року чоловік застосував балончик з хімічною речовиною до міліціонерів, які виконували свої службові обов'язки з охорони громадського порядку біля Центру культурного та ділового співробітництва «Український дім». Від застосування рідини невідомого походження три міліціонери отримали ушкодження слизових оболонок очей.

«При визначенні покарання суд підтримав позицію державного обвинувача у справі і врахував щире каяття підсудного», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада України на засіданні 248 голосами прийняла закон «Про засади державної мовної політики», який передбачає значне розширення сфер вживання російської мови.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

402