Юристи закликають людей, які потерпіли через погано прибрані дороги, звертатися після травмпункту до суду. Про це, як передає кореспондент ForUm’y заявив сьогодні у ході прес-конференції «Чому Київ погано прибирають від снігу цієї зими?» адвокат, фахівець з медичного права, представник КМДА Максим Баришніков.

За словами Баришнікова, 80% українців судяться не після того, як зламають ногу або руку, а коли бурулька чи брила льоду впаде на їхній автомобіль або інше майно.

«Насправді світова практика показує, що як раз рішення судів за позовами щодо шкоди здоров'ю та моральної шкоди тих, хто послизнувся і впав, мільйонні, і люди могли б компенсувати свої витрати», - зазначив він.

Адвокат закликав потерпілих через погано прибрані дороги та їхніх родичів обов'язково звертатися до юристів, готувати позовну заяву і звертатися з нею до суду.

«До звернення у суд вам необхідно вирішити кілька питань: визначити належного відповідача – або КП «Київавтодор», або відповідальний ЖЕК, зафіксувати факт травми, бажано сфотографувати місце, знайти свідків, які підтвердять факт травми у конкретному місці, і отримати всі необхідні медичні документи, у разі виклику «швидкої допомоги» взяти у них копію про факт виїзду. Якщо ви звернулися у поліклініку, візьміть всі документи про факт звернення, чеки за платні процедури та медикаменти. Все це подавайте до суду разом із позовною заявою», - повідомив він.

Тим не менше, адвокат зазначив, що в Україні розмір такої компенсації становить від 5 до 7 тисяч гривень, не більше, а розмір компенсації моральної шкоди визначається як половина від матеріального збитку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253