Причини незадовільного прибирання київських доріг у зимовий період – брак снігоприбиральної техніки і зростання кількості автомобілів. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, заявив сьогодні у ході прес-конференції екс-мер Києва Іван Салій.

За його словами, у столиці катастрофічно не вистачає снігоприбиральної техніки, а існуюча – застаріла і постійно ламається.

«Мерія прозвітувала, що солі закупили більше ніж треба, кількість одиниць техніки не зменшилася... Але ніхто не відзвітував, чи вистачає цієї техніки. Її не вистачає... Так, головна проблема – грошей для неї у бюджеті немає, проте навіть якщо немає власної техніки, її завжди можна взяти у підприємств», - повідомив він.

Крім того, екс-мер зазначив, що 30% території столиці прибирають ЖЕКи, а більше 50% міжквартальних проїздів нікому не належать, тому їх ніхто взагалі не прибирає.

Також Салій підкреслив, що проблема прибирання доріг останнім часом ускладнилася через збільшення кількості машин у місті.

«Раніше було менше машин, і щоранку все керівництво міста перевіряло – чи довезли продукти у магазини, дитячі садки і школи, чи їздить «швидка допомога», щоб усі підприємства працювали за планом «Ч», тобто виділяли свій автотранспорт, і, не дай Боже, якесь із підприємств не розчистило б на своїй території сніг... Сьогодні цю проблему, нехай і частково, могли б вирішувати ресторани чи кафе, але навіть вони не спромагаються прибрати сніг навколо себе», - резюмував екс-мер.

Як повідомляв ForUm, упродовж 12-13 січня зі столиці вивезли 2800 тонн снігу. Всього з початку снігопадів вивезено 136 тис. тонн снігу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226