За інформацією Посольства України у Мексиці, місцевими компетентними органами здійснюється робота щодо ідентифікації тіла загиблого, яке було знайдене у штаті Юкатан 7 січня всередині автомобіля, орендованого напередодні громадянином України Олександром Батічком.

Про це повідомляє «УНІАН» з посиланням на Департамент інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

Крім того, здійснюються заходи щодо встановлення місця перебування дружини Батічка - Марини Буракової, яка перебувала разом з ним у Мексиці.

Посольством підтримується зв'язок з родичами зазначених громадян, виявляється активне сприяння мексиканської сторони у проведенні розслідування вказаної справи.

Справа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС України та Посольства України у Мексиканських Сполучених Штатах.

Нагадаємо, український турист був знайдений мертвим у штаті Юкатан, на південному сході Мексики. За даними правоохоронних органів, його могли вбити через велику суму готівки. За інформацією прокуратури Юкатана, тіло 25-річного Батічка зі слідами насильства було виявлене в орендованій ним машині на одній із доріг Юкатана. Поліції вдалося з'ясувати, що молодий чоловік взяв автомобіль напрокат наприкінці грудня, щоб проїхатися по кільком археологічним зонам півострова Юкатан. За оренду він розплатився готівкою, а у його сумці службовці фірми бачили велику суму грошей.

Батічко приїхав до Мексики на відпочинок і зупинився у Плайя-дель-Кармен у сусідньому з Юкатаном штаті Кінтана-Роо, де і орендував машину.

Поліція з'ясовує обставини загибелі громадянина України. Одна із основних версій - напад з метою пограбування, оскільки велика сума грошей убитого зникла.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

266