На сьогоднішній день в Україні немає проблем і затримок з оформленням закордонних паспортів. Про це повідомляє прес-служба Державної міграційної служби.

З 2 січня 2013 року підрозділи Держслужби почали оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

У відомстві стверджують, що наприкінці 2012 року ДМС України проведені всі необхідні заходи, пов'язані з передачею від МВС України функцій з оформлення закордонних паспортів. Зокрема, передана необхідна документація, обладнання, здійснені передбачені законодавством заходи щодо закупівлі бланків, здійснена підготовка фахівців і т.п.

У перших числах січня мали місце поодинокі випадки незначних (до 3 днів) затримок з видачею документів за заявами, оформленими до 1 січня 2013 року, що пов'язано з технологічними процесами передачі справ від МВС до ДМС.

«На сьогоднішній день підрозділи міграційної служби приймають заяви громадян на оформлення документів для виїзду за кордон, у тому числі і на термінове (до 10 днів) оформлення, а також видають паспорти за заявами, поданими до 1.01.2013 у підрозділи МВС», - йдеться у повідомленні.

Також у штатному режимі продовжується процес виготовлення і відвантаження готових документів в усі області України.

«Станом на 15 січня 2013 року ніяких причин для затримок в оформленні паспортів громадянина України для виїзду за кордон не існує», - йдеться у повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

637