Кабінету Міністрів затвердив порядок роботи єдиного державного порталу адміністративних послуг, йдеться у постанові №13 від 3 січня.

Цією постановою Кабмін затвердив, що портал функціонує з метою забезпечення доступу громадян до інформації про адмінпослуги через Інтернет, зокрема, шляхом скачування і заповнення в електронній формі заяв та інших документів, необхідних для отримання адмінпослуг.

Крім того, портал забезпечує можливість отримання інформації про хід розгляду заяв, а також можливість здійснення дистанційної оплати за отримання адмінпослуги.

На порталі розміщуються реєстр послуг, інформація про центри надання, а також реквізити необхідних нормативно-правових актів та електронні форми документів.

Держателем порталу є Міністерство економічного розвитку і торгівлі, яке несе відповідальність за достовірність, повноту та своєчасність розміщення інформації на порталі, передають «Українські новини».

Крім того, постановою зазначається, що Мінекономіки разом з Держагентством з питань науки, інновацій та інформатизації необхідно розробити у 3-місячний термін вимоги до цього порталу.

При цьому інформацію Мінекономіки повинно розмістити на порталі у 3-денний термін після її отримання.

Однак оплачувати надання адмінпослуг дистанційно і слідкувати за ходом розгляду заяв можна буде тільки з 1 січня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262