Президент Білорусі Олександр Лукашенко спростував домисли про можливу відставку уряду. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції для представників білоруських і зарубіжних ЗМІ.

«Що стосується відставки уряду, ви з моїх вуст взагалі про це жодного разу не чули. Може, комусь хочеться «відставити» уряд. Я ніде не говорив про те, що у нас буде відставка уряду», - підкреслив президент Білорусі.

Лукашенко зазначив, що основне завдання уряду ставиться в Основних напрямах розвитку країни на черговий рік.

«Ось ми їх прийняли. І бюджет. Як приймається рішення? Дуже довго, клопітно, протягом майже року. І починається знизу. І поки уряд з губернатором не утрясуть ці показники, вони до мене не прийдуть. Все повинно бути погоджено. Губернатори і уряд повинні будуть виконувати. І повірте, в останні роки не я доводив ці завдання. Саме до мене прийшли ці пани (губернатори і уряд) із завізованими документами і запропонували ось такий план», - сказав Лукашенко.

При цьому він визнав, що в минулі роки «іноді частенько наголошував і говорив, що це недостатні темпи, й обґрунтовував», передає «УНІАН».

«Ми довго потім сперечалися і приходили до єдиної думки. Але на минулий рік і на цей рік - я навіть не втручався. Думав, якщо у 2012 році уряд 5-6% ВВП видасть і відповідні показники - спасибі їм... Пропозиції принесли ті, хто їх має виконувати. І на цей (рік) точно так само. Навіть поставив запитання: «Ви впевнені в тому, що ми приблизно 8% ВВП досягнемо?», сказали, що так, є розрахунки», - зазначив Лукашенко.

«Ось так, а не те, що я, сидячи в кабінеті, даруйте, від балди написав 8% розчерком пера і сказав: «Ідіть, виконуйте». Я міг би, звичайно, так зробити, маючи на це право, але ніколи так не поступлю як економіст. Я розумію, що під кожну цифру повинні бути розрахунки», - додав президент Білорусі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177