Французький актор Жерар Депардьє, який раніше висловлював бажання стати підданим Бельгії, отримав бельгійські водійські права, повідомили у вівторок місцеві ЗМІ.

Актор у листопаді потрапив у невелику ДТП в Парижі з вмістом алкоголю в крові, що більш ніж утричі перевищував допустиму норму. Не чекаючи суду, минулого четверга Депардьє отримав у Бельгії нове водійське посвідчення, з яким він зможе їздити навіть у тому випадку, якщо його позбавлять французьких водійських прав. Французькі права йому обміняли на бельгійські в комуні Естампюі, де в селищі Нешен актор нещодавно купив собі будинок, передає РІА «Новини».

Депардьє особисто з'явився в місцеву адміністрацію для отримання прав та обговорення «деяких деталей» свого місця проживання в Нешені. Депардьє був прийнятий у неробочий час, і щоб подякувати за це персоналу комуни, він приніс із собою кілька пляшок вина з виноградників в Анжу, що належать йому.

Нагадаємо, актор вирішив поміняти місце проживання після податкової реформи президента Франції Франсуа Олланд, який мав намір ввести податок у 75% на доходи більше мільйона євро на рік. Пізніше Депардьє заявив, що має намір здати французький паспорт і запросити бельгійське громадянство. Актор не передумав навіть після того, як французькі власті відмовилися від планів ввести цей податок.

Документів у комісію парламенту Бельгії, яка займається питаннями натуралізації, 64-річний актор поки не подавав.

Нагадаємо, указ про прийом актора в громадянство РФ підписав президент Росії Володимир Путін.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282